• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
CRIZA din Ucraina. Militanti separatisti prorusi au ocupat televiziunea regionala de la Donetk. Observatori OSCE, luati ostatici, dintre care unul a fost eliberat

CRIZA din Ucraina. Militanti separatisti prorusi au ocupat televiziunea regionala de la Donetk. Observatori OSCE, luati ostatici, dintre care unul a fost eliberat

UPDATE Militanti separatisti prorusi au ocupat duminica sediul televiziunii regionale de la Donetk, in estul Ucrainei, a constatat un jurnalist AFP. In razboiul psihologic dintre fortele proruse si Kiev au cazut la mijloc 12 observatori OSCE, retinuti de vineri. Separatistii au anuntat ca ii considera spioni si prizonieri de razboi. Unul a fost eliberat duminica.

Cateva zeci de militanti in uniforma, inarmati cu bate de baseball, se aflau in interior si pazeau intrarea cladirii, interzicand accesul oricui.
 
Polonia a denuntat rapirea observatorilor OSCE de catre separatisti prorusi in Ucraina drept "metode teroriste inacceptabile", intr-un comunicat difuzat duminica de catre Biroul Securitatii Nationale (BBN) de pe langa presedintele Bronislaw Komorowski, relateaza AFP.

"Tentativele de a-si atinge obiectivele politice prin metode teroriste, precum luarea ca ostatice a unor persoane care apartin unei terte parti, sunt inacceptabile si ii descalifica pe separatisti ca interlocutori politici", afirma Biroul. Intr-un comunicat difuzat sambata, ministrii polonezi de Externe si al Apararii i-au indemnat deja pe "rapitori sa elibereze imediat si fara conditii persoanele retinute", inclusiv un ofiter din cadrul armatei poloneze.

Opt observatori OSCE, retinuti de catre insurgentii prorusi incepand de vineri, au fost prezentati duminica presei, la Slaviansk, un bastion separatist in estul Ucrainei. Grupul este alcatuit din sapte ofiteri - trei germani, un polonez, un ceh, un danez si un suedez - si un traducator.

Citeste mai multe despre acest subiect pe www.stirileprotv.ro.

28 aprilie 2014 07:25
Modifică setările cookies