• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ministrul Constantin Nita, audiat la DNA in dosarul Mita la Hidroelectrica

Ministrul Constantin Nita, audiat la DNA in dosarul ""Mita la Hidroelectrica"

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a venit, joi dimineata, la DNA, pentru a fi audiat in dosarul "Mita la Hidroelectrica", legat de negocierea unui contract pentru vanzarea de energie ieftina in valoare de peste 260 de milioane de euro.

In acelasi dosar, la DNA au fost audiati miercuri, tot ca martori, fostul sef al Serviciului Roman de Informatii Virgil Magureanu si fiul fostului sef al Directiei Generale de Informatii si Protectiei Interna (DGIPI) din Ministerul Afacerilor Interne Virgil Ardelean, Alin.
 
Surse judiciare, citate de Mediafax, au precizat ca Magureanu ar fi cel care l-a recomandat lui Nita pe Ioan Mihaila, arestat in dosar.
 
Potrivit acelorasi surse, Alin Ardelean ar fi asociat al omului de afaceri Rares Criste - administrator al firmei pentru care, potrivit procurorilor anticoruptie, se negocia cumpararea de energie ieftina de la Hidroelectrica.
 
La DNA a fost audiat, luni, si Rares Criste, administrator al firmei Energon Power & Gas din Cluj.
 
Tribunalul Bucuresti a decis in 24 octombrie, la propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Eugen Bradean - director de trading la Hidroelectrica - si a lui Ioan Mihaila - fost membru in Consiliul de Supraveghere al companiei si fost consilier al ministrului Constantin Nita -, in dosarul de mita privind vanzarea de energie.

7 noiembrie 2013 11:22
Modifică setările cookies