• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ministrul german de Finante: Americanii dau dovada de o prostie care te face sa plangi

Ministrul german de Finante: Americanii dau dovada de o "prostie care te face sa plangi"

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schäuble, a apreciat, joi, ca Statele Unite dau dovada de o "prostie care te face sa plangi", dupa descoperirea a doua posibile cazuri de spionaj al agentilor germani in favoarea agentiilor de informatii americane, relateaza AFP.

"Este extrem de prostesc ca Statele Unite sa recruteze la noi persoane de mana a treia. Iar in fata unei asemenea prostii, nu poti decat sa plangi", a declarat ministrul pentru postul german Phoenix. "Si de aceea, acest lucru nu o amuza pe cancelar", a adaugat Schäuble, cunoscut pentru modul sau direct de a vorbi, scrie Mediafax.
 
Pentru a doua oara in cinci zile, justitia germana a deschis o ancheta, miercuri, in privinta unui presupus spion care lucreaza, potrivit presei, pentru Washington, un caz care tensioneaza si mai mult relatiile dintre Statele Unite si Germania.
 
Dupa primele dezvaluiri, vineri, in privinta unui agent al serviciilor de informatii germane (BND) suspectat ca lucreaza si pentru CIA, Parchetul federal a anuntat ca ancheteaza un nou caz de presupus spionaj pentru o tara straina, fara a preciza care este aceasta.
 
De aceasta data, presa a vorbit despre un ofiter al Bundeswehr, care ar lucra pentru Statele Unite. Cazul este considerat "mai grav" decat primul, potrivit surselor citate.

10 iulie 2014 11:16
Modifică setările cookies