• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Mircea Basescu si Marian Capatana raman in arest

Mircea Basescu si Marian Capatana raman in arest

Mircea Basescu si Marian Capatana raman in arest, a decis definitiv, vineri, Curtea de Apel Bucuresti, care a respins contestatiile celor doi fata de masura preventiva dispusa in dosarul traficului de influenta ce ar fi fost facut pentru ca interlopul Bercea Mondial sa scape de inchisoare.

Fratele sefului statului si Capatana - cel care ar fi fost intermediarul banilor dati pentru interventii cu scopul ca Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, sa scape de inchisoare - au fost adusi la instanta, pentru judecarea contestatiei, din arestul Politiei Capitalei.

Avocatul lui Mircea Basescu, Nelu Tasca, a declarat, inainte de pronuntare, ca fratele sefului statului si-a mentinut declaratiile de la fondul cauzei, sustinand ca este nevinovat. 

La urcarea in duba care l-a dus inapoi in arest, intrebat de jurnalisti daca si-a insusit 350.00 de euro de la familia lui Bercea Mondial, Marian Capatana a spus ca nu. "Am imprumutat bani ca sa-i folosesc la Aversa (fabrica de pompe - n.r.)", a adaugat el. 

Mircea Basescu si Marian Capațana au fost arestati in 20 iunie, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele sefului statului. 

Judecatorul de la Tribunalul Bucuresti care a dispus arestarea a aratat, in motivare, ca inregistrarile in care apar Mircea Basescu și Marian Capațana, puse la dispoziție procurorilor de familia lui Bercea Mondial, sunt legale, chiar daca ele au fost contestate de cei doi, si pot reprezenta mijloace de proba in dosar.


27 iunie 2014 17:19
Modifică setările cookies