• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Mircea Diaconu isi pierde mandatul de senator, potrivit deciziei Curtii Constitutionale

Mircea Diaconu isi pierde mandatul de senator, potrivit deciziei Curtii Constitutionale

Mircea Diaconu isi pierde mandatul de senator, dupa ce Curtea Constitutionala a admis, miercuri, sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii privind punerea in executare de catre Senat a hoatarii judecatoresti referitoare la incompatibilitatea politicianului.

In 31 octombrie, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Curtea Constitutionala in vederea solutionarii conflictului juridic de natura constitutionala constatat in legatura cu refuzul Senatului de a pune in executare hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind starea de incompatibilitate a lui Mircea Diaconu.

CSM arata in sesizare ca Senatul a refuzat sa puna in executare hotararea instantei prin care s-a confirmat, irevocabil, starea de incompatibilitate a senatorului PNL Mircea Diaconu.

Consiliul superior al Magistraturii a sesizat Curtea Constitutionala in cazul lui Diaconu la solicitarea Agentiei Nationale de Integritate.
 
In 27 ianuarie 2011, ANI a sustinut ca senatorul liberal Mircea Diaconu este in incompatilbilitate din decembrie 2008, in conditiile in care, pe langa calitatea de parlamentar, acesta ocupa si functia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitala, functie de conducere specifica unei institutii publice locale.
 
Consiliul National de Integritate (CNI), in calitate de garant al independentei operationale a Agentiei Nationale de Integritate, a cerut Senatului sa constatate incetarea calitatii de senator a lui Mircea Diaconu, dupa ce instanta suprema a hotarat ca a incalcat regimul incompatibilitatilor.

21 noiembrie 2012 13:45
Modifică setările cookies