• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Miron Mitrea, condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare

Miron Mitrea, condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare

Miron Mitrea a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare, pentru luare de mita, iar Irina Jianu a primit o pedeapsa de cinci luni de inchisoare cu executare, pentru dare de mita, in dosarul privind lucrarile de renovare facute la casa mamei fostului deputat PSD.

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis sa confiste de la fostul deputat PSD Miron Mitrea suma de 327.928 de lei.

Decizia de vineri a instantei supreme este definitiva, Miron Mitrea si Irina Paula Jianu urmand sa fie incarcerati.  Miron Mitrea le-a spus magistratilor, la ultimul termen de judecata, ca regreta imaginea pe care si-a facut-o in fata procurorilor. 

"Regret ca procuratura se refera la comportamentul meu. Am demisionat la momentul respectiv pentru a da posibilitatea inceperii urmararii penale in cazul meu, in schimb regret ca nu a fost gasit procesul verbal de confruntare in care Sergiu Sechelariu recunoaste ca a primit un miliard de lei vechi de la mine. Nu am facut nicio fapta penala", a spus Mitrea, in ultimul cuvant. 

Irina Paula Jianu le-a spus judecatorilor ca nu a primit niciodata bani si nici nu a fost favorizata de Miron Mitrea.


13 februarie 2015 13:24
Modifică setările cookies