• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Mitingul anti-Morsi, cea mai mare manifestatie din istoria Egiptului - sursa militara

Mitingul anti-Morsi, "cea mai mare manifestatie din istoria Egiptului" - sursa militara

Egiptul da in clocot, la un an de la venirea la conducere a presedintelui Mohamed Morsi. Milioane de egipteni au iesit in strada, pentru a-i cere demisia celui care i-a urmat la conducere lui Hosni Mubarak. Manifestatiile au o amploare fara precedent de la revoltele din 2011, cand Mubarak a fost indepartat de la putere.

In strada au iesit si sustinatori ai presedintelui care s-au incaierat cu protestatarii, astfel ca pana la urma au murit cinci oameni si cateva zeci au fost raniti. Opozitia egipteana le-a cerut oamenilor sa ramana in strada, pana cand presedintele acuzat ca vrea sa islamizeze tara va renunta la functie.

Armata egipteana estimeaza la "cateva milioane" numarul manifestantilor care s-au reunit duminica in tara cu scopul de a cere plecarea presedintelui islamist Mohamed Morsi de la putere, a declarat o sursa militara pentru AF

Este vorba "despre cea mai mare manifestatie din istoria Egiptului", a precizat aceasta sursa, sub protectia anonimatului. 

O persoana a fost ucisa duminica in centrul Egiptului, dupa ce oameni inarmati aflati pe o motocicleta au deschis focul asupra unor manifestanti, a anuntat un oficial din cadrul serviciilor de securitate.  Incidentul a avut loc in provincia Asyut, in fata unui sediu al miscarii Fratii Musulmani, din care provine presedintele islamist Mohamed Morsi.


1 iulie 2013 08:22
Modifică setările cookies