• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Mona Pivniceru, propusa pentru Curtea Constitutionala

Mona Pivniceru, propusa pentru Curtea Constitutionala

Mona Pivniceru a confirmat, marti seara, ca ar putea pleca de la conducerea Ministerului Justitiei in favoarea unui post de judecator la Curtea Constitutionala (CC), cu sustinerea PNL, insa a evitat sa dea un raspuns ferm privind alegerea pe care o va face in acest context.

Ministrul Justitiei a explicat ca ar atrage-o un post de judecator la CC, pentru ca vocatia ei "de origine este cea de judecator", insa a evitat sa dea un raspuns ferm cu privire la plecarea de la conducerea ministerului.

Mona Pivniceru a adaugat ca alegerea pe care o va face va depinde de "un complex foarte important de factori" si ca optiunea care "va triumfa" va fi "cea care este mai aproape de structura" ei.
 
Demnitarul a mai spus ca unul dintre lucrurile care ar putea-o determina sa ramana la conducerea Ministerului Justitiei este sa fie numiti sefii Parchetului General si DNA.
 
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat anterior, tot marti, ca ministrul Mona Pivniceru este sustinuta la Ministerul Justitiei pana i se va incheia mandatul, insa poate fi "o formula' si pentru Curtea Constitutionala, fiind luata in considerare experienta de magistrat.
 
De asemenea, liderul PNL a fost intrebat daca in cazul unei noi propuneri pentru portofoliul de la ministerul Justitiei va fi vorba de o numire politica in persoana unui membru de partid.
 
Premierul Victor Ponta a vorbit, marti, raspunzand unei intrebari, despre posibilitatea ca Mona Pivniceru sa paraseasca Guvernul in conditiile in care va fi votata de Senat pentru un mandat de noua ani ca judecator la Curtea Constitutionala.
 
Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca i-ar multumi lui Dumnezeu ca Mona Pivniceru sa fie numita in CC, pentru ca premierul si-ar putea asuma, astfel, ca interimar la Justitie, propuneri pentru functiile de sefi ai Parchetului General si DNA.
 
Conducerea Camerei Deputatilor a decis, luni, ca plenul sa numeasca pana pe 30 martie un nou judecator la Curtea Constitutionala, in locul Aspaziei Cojocaru, al carui mandat se incheie in 8 iunie, a anuntat secretarul Camerei Niculae Mircovici.

13 martie 2013 07:36
Modifică setările cookies