• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Monede dedicate implinirii a 100 de ani de la nasterea Mariei Tanase, emise de BNR

Monede dedicate implinirii a 100 de ani de la nasterea Mariei Tanase, emise de BNR

Banca Nationala a Romaniei lanseaza in circuitul numismatic, miercuri, o moneda din argint, una din tombac cuprat si un set de trei monede (din aur, din argint si din tombac cuprat) dedicate implinirii a 100 de ani de la nasterea cantaretei Mariei Tanase (25 septembrie 1913 - 22 iunie 1963).

Tirajul pentru aceasta emisiune este de 500 de bucati monede din argint, 250 de bucati monede din tombac cuprat si 100 de seturi monede (din aur, argint si tombac cuprat). 

Preturile de vanzare sunt: 300 de lei/bucata, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare; 80 de lei/bucata, exclusiv TVA, pentru moneda din tombac cuprat, inclusiv brosura de prezentare; 1.810 lei/bucata, exclusiv TVA, pentru setul de trei monede (din aur, din argint si din tombac cuprat), inclusiv brosura de prezentare. 

Monedele din aur, din argint si din tombac cuprat dedicate implinirii a 100 de ani de la nasterea Mariei Tanase au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei. 

Lansarea in circuitul numismatic a monedelor se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.


14 august 2013 09:11
Modifică setările cookies