• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Separatistii prorusi exclud o incetare a focului. Moscova ameninta ca va riposta in cazul unor tiruri ucrainene pe teritoriul sau

Separatistii prorusi exclud o incetare a focului. Moscova ameninta ca va riposta in cazul unor tiruri ucrainene pe teritoriul sau

Un lider al separatistilor ucraineni a exclus vineri o incetare a focului in Ucraina, ceruta de SUA si de europeni dupa prabusirea unui avion al companiei Malaysia Airlines in estul tarii, dar a declarat ca insurgentii prorusi vor permite accesul anchetatorilor la locul tragediei. De cealalta parte, Rusia a anunatt ca va riposta in cazul unor tiruri ucrainene deliberate pe teritoriul sau.

"Am avertizat deja ca daca acest lucru va continua, vom lua masurile care se impun. Cel putin, daca este clar ca acest lucru s-a produs deliberat, eu sunt convins ca trebuie sa distrugem punctul aflat la originea tirului", a declarat Lavrov pentru postul de televiziune Rossia 24.

"Nu se pune problema unei incetari a focului dar vom permite accesul expertilor la locul catastrofei", a declarat "premierul" "republicii autoproclamate" Donetk Aleksandr Borodai in cursul unei conferinte de presa la Donetk.

Prabusirea zborului MH17 cu 298 de persoane la bord intr-o zona devastata de conflictul din Ucraina provoca vineri consternarea comunitatii internationale, Washingtonul indemnand la o ancheta "fara obstacole", iar experti americani avansand ipoteza unui tir de racheta.

18 iulie 2014 15:28
Modifică setările cookies