• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Muzeul din Liverpool, premiat de Consiliul Europei

Muzeul din Liverpool, premiat de Consiliul Europei

Muzeul din Liverpool (Marea Britanie) a primit Museum Prize pe 2013 din partea Comitetului pentru cultura, stiinta, educatie si media al Consiliului Europei, potrivit unui comunicat.

Muzeul prezinta istoria politica, economica, sociala a orasului Liverpool, unul dintre cele mai diverse din punct de vedere al populatiei din Marea Britanie.
 
Institutul de cultura a fost premiat pentru capacitatea de a aduce laolalta si a promova oameni de toate varstele, din toate mediile, cu valori puse intr-o forma pe care Consiliul Europei le considera importante pentru ideea de a "trai impreuna, cu demnitate" si respectand drepturile omului.

The Council of Europe Museum Prize a fost decernat anual, din 1977, unui muzeu din lume care are o contributie importanta la intelegerea mostenirii culturale europene. Castigatorul primeste o statuie din bronz, "La femme aux beaux seins", creata de Joan Miró, pe care muzeul o va pastra timp de un an, dar si o diploma.
 
Printre muzeele care au mai primit acest premiu se numara Rautenstrauch-Joest-Museum in Cologne (Germania, 2011), Portimão Museum (Portugalia, 2010) si Zeeuws Museum (Olanda, 2009).

19 decembrie 2012 21:13
Modifică setările cookies