• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Muzeul Metropolitan de Arta din New York, dat in judecata pentru frauda

Muzeul Metropolitan de Arta din New York, dat in judecata pentru frauda

Celebrul Muzeu Metropolitan de Arta din New York a fost dat in judecata pentru frauda de doi fosti angajati. Acestia din urma sustin ca, desi accesul in muzeu este gratuit, administratia institutiei "pacaleste" vizitatorii sa plateasca o taxa de intrare prin felul in care afisaza tarifele "recomandate".

Potrivit The New York Post, a fost depusa deja o plangere in instanta impotriva conducerii Metropolitan Museum of Art.
 
Theodore Grunewald si Patricia Nicholson, cei doi fosti angajati ai Metropolitan Museum of Art care au declansat aceasta actiune in instanta, au spus ca la casele de bilete ale muzeului sunt scrise tarifele, iar cuvantul "recomandat", care le insoteste, sunt scrise cu litere foarte mici, relateaza Huffingtonpost.com.
 
Theodore Grunewald si Patricia Nicholson cer instantei sa interzica administratiei Metropolitan Museum of Art sa ii mai taxeze vizitatorii institutiei.
 
Totodata, cei doi au realizat un sondaj in urma caruia au realizat ca 85% dintre vizitatorii care nu sunt membri ai Metropolitan Museum of Art au crezut ca trebuie sa plateasca o taxa de intrare. Pe de alta parte, 65% dintre membrii Metropolitan Museum of Art au declarat ca s-au afiliat institutiei deoarece au crezut ca acest lucru le va permite accesul gratuit in institutia muzeala. Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 360 de persoane.
 
Anul trecut s-a iscat un adevarat scandal dupa ce administratia Metropolitan Museum of Art a crescut pretul recomandat al unui bilet de intrare la 25 de dolari.

19 noiembrie 2012 03:34
Modifică setările cookies