• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
NATO face in Norvegia cel mai important test in domeniul informatilor din istoria sa

NATO face in Norvegia cel mai important test in domeniul informatilor din istoria sa

NATO face in prezent, in Norvegia, cel mai mare exercitiu din istoria sa in domeniile colectarii de informatii si supravegherii, cu ajutorul avioanelor fara pilot, satelitilor si tehnologiei de varf, a anuntat marti Alianta Nord-Atlantica.

Exercitiul "Unified Vision 2014" mobiliozeaza, de la 19 mai si pana miercuri, peste 2.000 de experti provenind din 18 dintre cele 28 de state membre ale blocului, inclusiv Statele Unite, la baza aeriana de la Orland, in vestul Norvegiei. 

Cu ajutorul tuturor tipurilor de mijloace disponibile ISR (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance), obiectivul este "testarea capacitatilor NATO de a colecta informatii si de a pune in comun informatii provenind din surse multiple - aeriene, terestre sau martime - in diverse stadii ale unei crize", a anuntat Alianta Nord-Atlantica.

Exercitiul are la baza scenariul unei crize locale care se agraveaza treptat si se transforma intr-un conflict international.  Intre mijloacele angajate se afla avioane fara pilot (drone) de tip Global Hawks, Raven si Predator, avioane echipate cu radare de tip AWACS si tehnologie in domeniul biometriei. 


27 mai 2014 17:12
Modifică setările cookies