• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
NATO va instala cinci baze in Europa de Est, intre care una in Romania

NATO va instala cinci baze in Europa de Est, intre care una in Romania

Cele cinci baze pe care NATO intentioneaza sa le construiasca in Europa de Est, pentru a contracara amenintarea rusa, sunt in Polonia, Romania, Lituania, Letonia si Estonia, a anuntat duminica cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de Moscow Times, in editia electronica.

Bazele vor fi folosite pentru logistica, pentru misiuni de recunoastere si planificare si vor avea personal multinational permanent cuprins intre 300 si 600 de angajati in fiecarezona, potrivit cotidianului german, transmite Mediafax. 

Acest personal exclude trupele actuale, a caror mobilizare in Europa de Est este limitata de tratatul din 1997 dintre Rusia si NATO.

In plus, NATO va avea o forta de reactie rapida de 4.000 de persoane, pregatita sa se mobilizeze in est in decurs de doua pana la sapte zile. 

Planul va fi discutat la summitul NATO din aceasta saptamana. 

Documentul clasifica explicit Rusia ca o amenintare si sustine ca suplimentarea prezentei NATO in est este justificata de protejarea noilor membri ai aliantei fata de Rusia.  Rusia a anuntat public ca intentioneaza sa isi consolideze apararea in est saptamana trecuta, dar nu a oferit detalii.


1 septembrie 2014 08:22
comentarii (1)

Comentarii (1)


Modifică setările cookies