• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Nemultumiti de salarii, medicii se pregatesc de proteste

Nemultumiti de salarii, medicii se pregatesc de proteste

Colegiul Medicilor din Romania (CMR) a trimis membrilor organizatiei scrisori prin care ii anunta ca vor fi organizate proteste in strada, calendarul detaliat al actiunilor urmand sa fie stabilit vineri, se arata intr-un document obtinut de Mediafax.

Scrisoarea trimisa medicilor este semnata de presedintele CMR, Vasile Astarastoae, care le transmite colegilor ca sunt momente in viata fiecaruia cand trebuie sa ia decizii ce le vor influenta destinul.

"Sunt insa momente intr-o profesie cand suntem obligati sa luam decizii care vor influenta destinul profesiei. Deciziile colective vor afecta insa si destinul nostru individual. Un asemenea moment traim astazi. Colegiul Medicilor din Romania considera ca trebuie sa actionam pentru a apara independenta si respectul profesiei si profesionistilor. Aceasta este ratiunea pentru care simt nevoia sa va scriu aceste randuri. De ce acum trebuie sa actionam, sa participam? Raspunsul este foarte simplu. Numai cine vrea sa fie surd si orb nu recunoaste ca incet, incet societatea noastra este dominata de emotii negative cum ar fi invidia, ura, arivismul, impocrizia si mai ales frica, (...) ca in acest climat medicii sunt tinta campaniilor de denigrare si ca se practica dezinformarea cetatenilor", se arata in scrisoare trimisa medicilor si obtinuta de Mediafax.
 
Presedintele CMR le mai transmite colegilor ca numai cine vrea sa fie surd si orb nu observa ca, in Romania, profesionistilor din sanatate li se ofera venituri mici, munca epuizanta, lipsa de respect si, in final, recomandarea de a-si lasa familia si a pleca in pribegie in strainatate.
 
Contactat de Mediafax, presedintele CMR a mai spus ca nu este pentru prima data cand recurge la demers de acest fel, pentru ca mesajul lui sa nu fie distorsionat. Presedintele CMR a precizat ca scrisoarea a fost trimisa celor 40.000 de membri ai Colegiului Medicilor din Romania.
 
In 6 august, CMR anunta ca angajatii din sistemul sanitar vor participa, intre 18 si 24 septembrie, la pichetari in toate judetele din tara si in Capitala, in fata Ministerului Sanatatii si a Ministerului de Finante, iar in octombrie va fi organizat un miting la Bucuresti.
 
Principala nemultumire a personalului sanitar este legata de nivelul salariilor.

4 septembrie 2013 21:30
comentarii (1)

Comentarii (1)


Modifică setările cookies