• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
New York-ul, oras fantoma. Furtuna de zapada cu potential istoric

New York-ul, oras fantoma. Furtuna de zapada cu"potential istoric"

New York, orasul care nu doarme niciodata, se pregatea luni seara de o noapte calma din cauza unei furtuni de zapada, in timp ce autoritatile au mobilizat mijloace importante, iar podurile si tunelurile au fost inchise, transportul in comun a fost oprit, iar circulatia interzisa, relateaza AFP.

O avertizare de viscol este valabila pana miercuri in sapte state din nord-est, intre care si New York, afectand milioane de americani, care se grabeau luni sa se intoarca acasa, pentru a evita ninsorile insotite de vant puternic anuntate pentru noaptea de luni spre marti. 

Sute de utilaje de deszapezire si angajati municipali au fost mobilizati, iar primarul Bill de Blasio a cerut populatiei sa iasa din casa cat mai putin posibil. El a anuntat ca scolile vor ramane inchise marti. 

Potrivit serviciilor nationale de meteorologie, ar urma sa se astearna un strat de 24 de centimetri de zapada la New York, cu rafale de vant de pana la 69 de kilometri pe ora, si 21 de centimetri in cursul zilei de marti, adaugandu-se celor 11 centimetri care s-au acumulat deja luni in Central Park.  "Furtuna se va agrava in cursul noptii", a declarat luni dupa-amiaza guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, anuntand inchiderea metroului, care functioneaza de principiu 24 de ore din 24, pe o durata nedeterminata.

Broadway a anulat luni seara celebrele spectacole, sediul ONU ar urma sa ramana inchis marti, dar Bursa se va deschide. Functionarii neesentiali ai statului au fost rugati sa ramana acasa. 

In perspectiva viscolului, pe care agentia nationala de meteorologie il descrie drept "potential istoric", o interdictie de circulatie a fost decretata in mai multe state din nord-est, intre care New York, Connecticut, New Jersey si Massachusetts.  Peste 2.700 de zboruri au fost anulate luni si peste 3.700 marti.  "Nu este o furtuna tipica", a insistat luni primarul din New York.

Recordul pentru o furtuna de zapada la New York dateaza din 2006, cand in Central Park a fost masurat un strat de 68,32 centimetri de zapada la 11 si 12 februarie.


27 ianuarie 2015 08:06
comentarii (0)

Comentarii (0)