• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Nicolas Sarkozy, eliberat dupa circa 15 ore, denunta instrumentalizarea politica a justitiei

Nicolas Sarkozy, eliberat dupa circa 15 ore, denunta "instrumentalizarea politica a justitiei"

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy, pus sub acuzare pentru coruptie, denunta "instrumentalizarea politica a unei parti a justitiei", conform unui interviu pe care l-a acordat posturilor Europe 1 si TF1 dupa ce a fost retinut circa 15 ore.

"In tara noastra, care este o tara a drepturilor omului si a statului de drept, exista lucruri care sunt pe cale sa fie organizate... Francezii trebuie sa stie acest lucru, sa judece situatia cu propriile constiinte si avand toata libertatea", afirma Nicolas Sarkozy.
 
"Nu am comis niciodata nicio fapta contrara principiilor republicane sau statului de drept. Nu am tradat increderea nimanui", a spus Sarkozy, inculpat pentru "acte de coruptie in forma activa" si trafic de influenta.
 
"Am fost retinut circa 15 ore. A existat o dorinta de a ma umili prin convocarea mea sub statutul de retinut, care nu este un statut normal", a acuzat Sarkozy.
 
"Nu puteau sa ma convoace simplu, pentru a raspunde la intrebarile judecatorilor? Trebuia neparat sa am o intalnire la ora 2.00 dimineata cu cele doua doamne care m-au convocat?", a spus el.
 
Sarkozy a insistat ca este nevinovat, iar acuzatiile care i se aduc sunt "grotesti". El a acuzat-o de impartialitate pe una dintre judecatoare, Claire Thépaut, subliniind ca ea face parte din Sindicatul Magistraturii (SM), considerat a fi de stanga.

3 iulie 2014 09:02
Modifică setările cookies