• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Noi acuzatii cu privire la o finantare a campaniei lui Sarkozy de catre Kadhafi

Noi acuzatii cu privire la o finantare a campaniei lui Sarkozy de catre Kadhafi

Un om de afaceri, Ziad Takieddine, a declarat in fata unui magistrat ca detine probe cu privire la finantarea de catre Libia a campaniei prezidentiale din 2007 a lui Nicolas Sarkozy, scrie cotidianul Le Parisien in editia de miercuri, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Intermediarul francezo-libanez, al carui nume apare in mai multe cazuri de coruptie in Franta, a declarat la 19 decembrie in fata judecatorului de instructie Renaud Van Ruymbeke ca ar detine probe cu privire la o finantare de catre Libia a campaniei din 2007 a fostului presedinte de dreapta.
 
Aceste declaratii au fost calificate drept "pure fabulatii" de catre fostul ministru de Interne Claude Guéant, vizat in mod direct de catre intermediarul francezo-libanez.
 
Potrivit cotidianului, Takieddine a declarat judecatorului ca poate sa ii "furnizeze elemente existente asupra finantarii campaniei lui Nicolas Sarkozy", oferind asigurari ca "suma acesteui ajutor depaseste 50 de milioane de euro, suma citata la un moment dat de catre unul dintre fiii dictatorului libian" Muammar Kadhafi.
 
El a declarat ca mai multe intalniri au avut loc inainte de alegeri intre Béchir Saleh, la vremea respectiva secretar particular al lui Muammar Kadhafi, si Claude Guéant, director de Cabinet al lui Nicolas Sarkozy, in perioada in care acesta din urma era ministru de Interne, inainte sa fie ales presedinte.

3 ianuarie 2013 08:18
Modifică setările cookies