• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Noul Mers al Trenurilor intra in vigoare la 9 decembrie

Noul Mers al Trenurilor intra in vigoare la 9 decembrie

Noul Mers al Trenurilor de Calatori intra in vigoare la 9 decembrie si va fi valabil pana la 14 decembrie 2013,. In circulatie vor fi zilnic aproape 1.400 de trenuri, cu 60 mai multe decat in planul de mers 2011-2012, potrivit CFR Calatori.

Potrivit sursei citate, oferta de transport feroviar de pasageri a fost adaptata la cerintele pietei de calatori, atat prin optimizarea orariilor si a capacitatii de transport, cat si prin asigurarea conditiilor minime pe categorii de trenuri, utilizandu-se eficient resursele disponibile.
 
Astfel, spun cei de la CFR Calatori, in traficul intern, s-a implementat mersul de tren cadentat pe rutele unde conditiile de circulatie si exploatare au permis acest lucru si unde traficul de calatori este cu preponderenta de naveta: Bucuresti Nord - Rosiori, Rosiori - Craiova, Constanta - Mangalia, Bucuresti Nord - Ploiesti, Ploiesti Sud - Urziceni, Buzau - Marasesti, Iasi - Ungheni Prut.

"Pentru asigurarea mobilitatii si pentru desfasurarea unui transport de pasageri competitiv, e necesara realizarea unei rețele de transport complet integrate, care sa puna in legatura diferitele moduri de transport. In acest sens, o solutie pe termen lung este introducerea acestui sistem de mers de tren cadentat, care sa asigure legaturi frecvente intre marile orase ale tarii si capitalele de judet", explica reprezentantii companiei.
 
In traficul international, au fost introduse doua noi trenuri cu destinatia Budapesta, de la Bucuresti Nord si de la Sighetu Marmatiei.
 
Prin incheierea unui contract de colaborare intre CFR Calatori si MAV Trakcio, operatorul feroviar de tractiune din Ungaria, s-a urmarit fluidizarea traficului feroviar cu Ungaria, prin reducerea timpilor de parcurs a trenurilor internationale, utilizand o singura locomotiva intre Bucuresti si Budapesta, precizeaza aceeasi sursa.

Mersul Trenurilor de Calatori 2012-2013 costa 13 lei si va putea fi cumparat din principalele statii si agentii CFR din Bucuresti si din tara.
 
Deoarece continutul acestuia poate fi updatat, CFR Calatori roaga calatorii sa solicite informatii cu privire la mersul trenurilor de la statiile si agentiile CFR sau sa acceseze site-ul www.cfrcalatori.ro.

23 noiembrie 2012 16:00
Modifică setările cookies