• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Noul presedinte al Senatului italian isi reduce salariul la jumatate

Noul presedinte al Senatului italian isi reduce salariul la jumatate

Noul presedinte al Senatului italian, Pietro Grasso, a anuntat joi ca isi va reduce salariul la jumatate si va renunta la alte avantaje pentru a le da un exemplu colegilor sai, intr-o tara aflata in criza, relateaza AFP.

"Am decis sa imi reduc salariul de la 18.600 de euro la 9.000 de euro net. Renunt, de asemenea, la locuinta si soferi", a declarat Grasso, care a fost ales sambata la conducerea Camerei superioare a Parlamentului italian.
 
Grasso, care si-a dedicat cariera luptei impotriva mafiei, ca magistrat apoi ca procuror national antimafie, inainte de a intra in politica in acest an, a afirmat ca va reduce numarul garzilor personale de care dispune.
 
Grasso a fost ales la conducerea Camerei superioare a Parlamentului italian saptamana trecuta, fiind senator din partea Partidului Democrat, de centru-stanga.
 
Numele lui este citat de presa ca posibil premier, in timp ce Italia inca nu a format un Guvern dupa alegerile din februarie.
 
Presedintele Giorgio Napolitano, care a incheiat doua zile de consultari pentru formarea viitorului Guvern, a anuntat joi seara ca isi va anunta decizia vineri.

22 martie 2013 09:54
Modifică setările cookies