• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
NSA poate accesa computere care nu sunt conectate la Internet

NSA poate accesa computere care nu sunt conectate la Internet

Agentia americana de Securitate Nationala poate avea acces la calculatoare, printr-un sistem de unde radio, noteaza The New York Times. Dezvaluirea vine cu doua zile inaintea unui discurs al presedintelui Barack Obama, privind programele secrete de supraveghere, relateaza AFP.

Agentia americana de Securitate Nationala a implantat in aproape 100.000 de calculatoare din intreaga lume un program care permite supravegherea acestora, dar si lansarea de atacuri cibernetice. 

In majoritatea cazurilor, implantarea s-a facut in urma accesului la retelele informatice, scrie The New York Times, care face referire la documente ale NSA.

Cotidianul sustine ca "NSA a folosit o tehnologie secreta care ii permite sa intre in calculatoare si sa modifice datele, chiar daca acestea nu sunt conectate la Internet". 

Undele radio "pot fi transmise din mici circuite electronice sau din carduri USB instalate in secret in calculatoare", adauga The New York Times. 

"In majoritatea cazurilor, sistemul care emite undele radio trebuie sa fie instalat fizic de un spion, de fabricant sau de un utilizator", mai afirma cotidianul american. 


15 ianuarie 2014 17:33
Modifică setările cookies