• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
O impresionanta colectie de fotografii cu vedete de la Hollywood, scoasa la licitatie

O impresionanta colectie de fotografii cu vedete de la Hollywood, scoasa la licitatie

Zeci de mii de fotografii si negative fotografice provenind dintr-o impresionanta colectie de imagini cu vedete de la Hollywood vor fi scoase la vanzare cu ocazia unei licitatii de doua zile care va fi organizata la New York, in aprilie, a anuntat, luni, casa de licitatii Guernsey's.

Colectia, denumita "The Movie Star news Collection", pe care fotograful Irving Klaw a inceput sa o realizeze in 1939, dupa ce a incheiat un contract cu mai multe studiouri hollywoodiene, include aproape 3 milioane de postere, negative si fotografii cu staruri din lumea filmului, informeaza Reuters. Printre acestia se numara nume de legenda la Hollywood, precum Marilyn Monroe, James Dean, Rudolph Valentino, Judy Garland, Steve McQueen, Charlie Chaplin si Audrey Hepburn.
 
Aproximativ 1.900 de loturi de fotografii si alte obiecte care au apartinut acestor vedete vor fi scoase la licitatie pe 6 aprilie si pe 7 aprilie. Estimarile initiale variaza de la 60-100 de dolari pentru unele dintre fotografii pana la 10.000 de dolari pentru o pereche de pantofi cu toc purtata de modelul Betty Page, denumita "Queen of Pin-Ups". Licitatia va fi organizata la The Arader Galleries din New York.
 
Colectia include fotografii originale realizate pe platourile unde au fost filmate pelicule devenite clasice, precum "Vrajitorul din Oz", "King Kong" si "Nasul", dar si 600 de instantanee cu Marilyn Monroe.
 
Fotografiile sunt scoase la vanzare de Stuart Scheinman, coproprietar al companiei Entertainment Collectibles din Las Vegas, care a cumparat colectia, in 2012, de la Ira Kramer, nepotul fotografului Irving Klaw.

26 martie 2013 13:00
Modifică setările cookies