• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
O melodie dedicata femeilor din intreaga lume, lansata pe 8 martie, de 25 de artisti

O melodie dedicata femeilor din intreaga lume, lansata pe 8 martie, de 25 de artisti

O melodie dedicata femeilor din intreaga lume, intitulata "One Woman", a fost lansata, vineri, de Ziua Internationala a Femeii, de 25 de artisti, informeaza Huffingtonpost.com.

Pentru a marca 8 martie, cand la nivel international se sarbatoreste Ziua Internationala a Femeii, 25 de artisti si-au unit fortele si au lansat o piesa pe care o dedica femeilor din intreaga lume. Astfel, melodia "One Woman" este interpretata de 25 de cantareti si cantarete din 20 de tari. Piesa a fost lansata de UN Women, o organizatie internationala dedicata apararii drepturilor femeilor.
 
Cantecul ste unul de solidaritate, prin care se doreste aducerea laolalta a tuturor oameni in vederea apararii drepturilor femeilor si a egalitatii intre sexe.
 
Artistii care interpreteaza piesa "One Woman" sunt: Ana Bacalhau (Portugalia), Angelique Kidjo (Benin), Anoushka Shankar (India), Bassekou Kouyate (Mali), Bebel Gilberto (Brazilia), Beth Blatt (USA), Brian Finnegan (Irlanda), Buika (Spania), Charice (Filipine), Cherine Amr (Egipt), Debi Nova (Costa Rica), Emeline Michel (Haiti), Fahan Hassan (Marea Britanie), Idan Raichel (Israel), Jane Zhang (China), Jim Diamond (Marea Britanie), Keith Murrell (Marea Britanie), Lance Ellington (Marea Britanie), Marta Gomez (Columbia), Maria Friedman (Marea Britanie), Meklit Hadero (Etiopia), Rokia Traoré (Mali), Vanessa Quai (Vanuatu), Ximena Sariñana (Mexic) si Yuna (Malaezia).
 
Muzica este semnata de Graham Lyle (cunoscut pentru colaborarea sa cu Tina Turner la melodia "What’s Love Got To Do With It") si de Fahan Hassan, iar versurile - de Beth Blatt. Producatorii sunt Jerry Boys (care a lucrat cu numerosi artisti consacrati, intre care trupa REM) si Beth Blatt, in timp ce corporatia Microsoft a sponsorizat proiectul de lansare a acestei piese.
 
Melodia "One Woman" poate fi descarcata de pe iTunes si Amazon la pretul de 0,99 dolari. Fondurile stranse vor fi folosite pentru sprijinirea programelor organizatiei UN Women.

9 martie 2013 17:14
Modifică setările cookies