• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
O scrisoare cu o substanta neidentificata i-a fost trimisa lui Barack Obama. Doua anexe ale Capitoliului, evacuate din cauza unor pachete suspecte

O scrisoare cu o substanta neidentificata i-a fost trimisa lui Barack Obama. Doua anexe ale Capitoliului, evacuate din cauza unor pachete suspecte

O scrisoare continand o substanta suspecta, probabil ricina, i-a fost trimisa presedintelui SUA, Barack Obama, dar pachetul a fost interceptat de autoritati, relateaza presa americana. In acelasi timp, doua anexe ale Capitoliului, in Washington DC, au fost evacuate, miercuri, din cauza unor obiecte suspecte, informeaza CNN.

Potrivit CNN, un oficial din cadrul FBI a declarat ca scrisoarea este "foarte asemanatoare" cu cea care i-a fost trimisa marti senatorului Roger Wicker si care continea ricina.
 
Politia a identificat un suspect dupa scrisoarea care i-a fost trimisa lui Wicker.
 
Ambele scrisori au fost interceptate la un oficiu postal. La locatia de expeditie era scrisa o adresa din Memphis (statul Tennessee).
 
Autoritatile americane au descoperit ricina, o otrava letala, intr-o scrisoare destinata senatorului republican Roger Wicker interceptata inainte de a ajunge la biroul acestuia.
 
Ricina este o otrava letala care se gaseste in semintele de ricin. Aceasta poate afecta persoanele care inhaleaza, inghit sau ating substanta, provocand simptome ca febra, tuse, transpiratie excesiva si exces de lichid la nivelul plamanilor. Moartea victimei poate surveni in 36 - 72 de ore in cazul in care este ingerata.
 
Cladirea Hart a Senatului SUA a fost evacuta din cauza unui pachet suspect. Un plic suspect a fost descoperit si in anexa Russell de la Capitoliu. Unul dintre obiectele suspecte a fost descoperit in biroul unui senator.
 
Agentii de securitate de la Capitoliu au retinut un barbat care avea, intr-o geanta, numeroase plicuri suspecte. Este foarte probabil ca suspectul sa fie o persoana cu probleme psihice. Cele doua anexe ale sediului Congresului au fost redeschise dupa verificari.

17 aprilie 2013 21:04
Modifică setările cookies