• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
O tona de produs petrolier, descoperit intr-o epava aflata de 15 ani pe fundul Dunarii, la Orsova

O tona de produs petrolier, descoperit intr-o epava aflata de 15 ani pe fundul Dunarii, la Orsova

Angajati ai Apelor Romane intervin, miercuri, pentru golirea unui rezervor incarcat cu peste o tona de produs petrolier dintr-o epava care se afla, de peste 15 ani, pe fundul Dunarii, in Portul Orsova, si care a fost descoperita de hotii de fier vechi, in zona existand pericol de poluare a fluviului.

Hotii de fier vechi au descoperit epava miercuri dimineata, dupa ce au fost pornite deversoarele la Barajul Portile de Fier, pentru ca nivelul Dunarii sa scada la Orsova, astfel incat sa fie preluat volumul de apa care se asteapta pe fluviu.
 
Potrivit directorului Capitaniei Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, hotii au descoperit combustibilul din rezervorul epavei dupa ce au lovit cu diverse unelte ca sa valorifice fierul.
 
"Este o epava care are peste 40 de ani. In 1999 s-a rupt din cauza vechimii. Ultimul proprietar somat a fost Sindicatul Liber Mehedinti. A fost o nava a lor preluata pentru cazari. Nava este una veche, cu ramasite de reziduuri in tancul de combustibil, de pacurina. In aceasta perioada, cautatorii de metale au umblat acolo cu dalta, cu ciocanul, cu tarnacopul, cu rangi si au decupat o parte din tancul etans",a declarat Ghiba.
 
In cursul zilei de miercuri, in Portul Orsova au fost solicitati sa intervina reprezentanti ai Sistemelor de Gospodarire a Apelor Romane (SGA) Mehedinti si Caras Severin, ai Garzii de Mediu si pompieri care au inceput operatiunea de golire a produsului petrolier, descoperit in rezervorul epavei. Operatiunea de golire a rezervorului, unde se estimeaza ca se afla peste o tona de produs petrolier, este supravegheata de pompieri.
 
Deocamdata, la fata locului, se incarca produsul petrolier in butoaie care sunt apoi transportate la mal in recipiente mari. In zona este asteaptata o vidanja de la Administratia Bazinala a Apelor Banat pentru a trage produsul petrolier.

21 mai 2014 15:28
Modifică setările cookies