• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Obama, catalogat maimuta . Coreea de Nord acuza SUA de intreruperea conexiunii la Internet

Obama, catalogat "maimuta". Coreea de Nord acuza SUA de intreruperea conexiunii la Internet

Coreea de Nord a acuzat sambata Statele Unite ca i-au intrerupt conexiunea la Internet la inceputul saptamanii si l-a catalogat "maimuta" pe presedintele american, pentru ca a incurajat cinematografele sa proiecteze filmul "The Interview" care il parodiaza pe liderul nord-coreean, relateaza AFP. 

Barack "Obama este in continuare imprudent in vorbe si fapte, ca o maimuta intr-o padure tropicala", afirma Comisia Nationala nord-coreeana pentru Aparare, acuzandu-l pe presedintele american ca a indemnat sali de cinema sa difuzeze filmul de Craciun. 

"In cazul in care Statele Unite continua sa fie arogante, despotice si sa foloseasca metode de gangster in pofida avertismentelor repetate (ale Coreei de Nord), ele ar trebui sa tina cont de faptul ca actiunile lor politice ratate vor antrena inevitabil lovituri mortale", a declarat un purtator de cuvant. 

In urma cu o luna, studiourile Sony au fost vizate de un atac informatic masiv pe care FBI l-a atribuit, in urma unei anchete, Coreei de Nord. Phenianul a negat atacul.

Coreea de Nord a fost privata de conexiunea la Internet marti, pentru scurt timp, la o zi dupa o prima intrerupere generala de noua ore care ar putea sa fi fost orchestrata ca represalii fata de atacul informatic.


27 decembrie 2014 10:59
Modifică setările cookies