• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Obama si-a anulat summitul cu Putin la Moscova

Obama si-a anulat summitul cu Putin la Moscova

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a decis sa anuleze summitul cu presedintele rus, Vladimir Putin, prevazut la inceput de septembrie, la Moscova, relateaza AFP.

"Dupa o examinare aprofundata (...), am ajuns la concluzia ca relatiile bilaterale cu Rusia nu au inregistrat suficiente progrese recente pentru ca sa aiba loc un summit americano-rus la inceputul lui septembrie", a declarat un purtator de cuvant al lui Barack Obama, intr-un comunicat care mentioneaza cazul Snowden.

Casa Alba a lasat sa planeze indoiala, de aproximativ doua saptamani, asupra mentinerii acestei intalniri bilaterale, in contextul in care relatiile intre Moscova si Washington s-au deteriorat puternic, in special din cauza ca rusii i-au acordat azil fugarului american Edward Snowden, transmite Mediafax.

Kremlinul a exprimat "dezamagire" in legatura cu anuntul Washingtonului. 

Iuri Uceakov, consilier prezidential pentru afaceri diplomatice.  "Presedintele Statelor Unite are in continuare invitatia de a vizita Rusia".  "Dar aceasta situatie arata ca Statele Unite nu sunt pregatite sa colaboreze cu Rusia de pe picior de egalitate".


7 august 2013 16:53
Modifică setările cookies