• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Obama: SUA au in vedere toate optiunile pentru stabilizarea Irakului

Obama: SUA au in vedere "toate optiunile" pentru stabilizarea Irakului 

Statele Unite au in vedere "toate optiunile" pentru stabilizarea Irakului, afirma presedintele american, Barack Obama, in contextul intensificarii atacurilor insurgente in aceasta tara, relateaza AFP.

"Irakul va avea nevoie de mai mult ajutor din partea Statelor Unite si a comunitatii internationale", a declarat Obama.  "Echipa noastra de securitate nationala analizeaza toate optiunile. Nu exclud nicio varianta", a subliniat presedintele SUA. 

"Miza este sa ne asiguram ca islamistii nu se intaleaza permanent in Irak sau in Siria vecina", a continuat presedintele SUA. 

Unii membri ai Congresului SUA exercita presiuni asupra Administratiei Obama pentru a lansa raiduri aeriene asupra pozitiilor insurgentilor sunniti. 

Grupul Stat Islamic in Irak si Levant (SIIL), afiliat retelei teroriste Al-Qaida, a promis, intr-o inregistrare video, ca va ocupa orasul Bagdad, dupa ce a obtinut controlul asupra provinciilor Ninive si Tikrit, desi Statele Unite analizeaza posibilitatea unor raiduri aeriene.  "Avem conturi de reglat", a declarat Abu Mohammed al-Adnani, purtatorul de cuvant al SIIL, transmitand un avertisment clar Administratiei siite de la Bagdad.


13 iunie 2014 09:23
Modifică setările cookies