• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Omar Hayssam cere redeschiderea tuturor dosarelor in care e acuzat

Omar Hayssam cere redeschiderea tuturor dosarelor in care e acuzat

Omar Hayssam a aratat miercuri, la Tribunalul Bucuresti, unde se judeca propunerea de arestarea preventiva a lui pentru inselaciune si delapidare, ca solicita atat justitiei romane, cat si autoritatilor internationale, sa-i fie redeschise toate dosarele, pentru "aflarea tuturor adevarurilor", informeaza Mediafax.

Omar Hayssam a fost adus miercuri la Tribunalul Bucuresti pentru judecarea propunerii de arestare preventiva facuta de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in dosarul in care este acuzat de inselaciune si delapidare.
 
In sala de judecata, el a aratat ca este inca traumatizat in urma actiuni de aducere a sa in Romania si ca mai vrea timp pentru angajarea unui avocat si pentru pregatirea apararii.
 
Hayssam a mai spus, raspunzand la intrebarile instantei, ca de-abia in cursul zilei de marti a a putut lua legatura cu familia sa si ca tot marti i-a fost adusa la cunostinta citatia in acest dosar. "Vreau redeschiderea tuturor dosarelor mele, pentru aflarea tuturor adevarurilor. In acest dosar nu stiu despre ce este vorba", a mai declarat Hayssam, in sala de judecata.
 
Procurorul prezent la sedinta a aratat ca cererea de acordare a unui termen este admisibila, iar in acest context instanta a admis-o, cu amendamentul de a acorda un termen foarte scurt, respectiv de doar doua zile, cand Hayssam va fi adus din nou la tribunal, pentru judecarea propunerii de arestare.
 
Procesul in care Hayssam este judecat pentru delapidare si inselaciune a avut termen si pe 23 iulie, cand sirianul nu a fost adus la instanta pentru ca nu a putut fi citat, magistratii nereusind sa afle locul in care acesta era detinut. Instanta a stabilit atunci doua termene, respectiv unul in 31 iulie, pentru propunerea de arestare facuta de DIICOT pe numele lui Omar Hayssam si a fratelui sau Mohamad in acest caz, iar un altul pe fond, in 9 septembrie.
 
Hayssam a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT, in acest dosar, in octombrie 2012, alaturi de fratele lui, Mohamad Omar, cumnatul sau, Mihai Nasture, si doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteuca si Doina Farladanschi, fiind acuzati de inselaciune si delapidare.
 
Omar Hayssam a fost condamnat definitiv, in lipsa, in trei dosare, la 20 de ani, 16 ani si, respectiv, trei ani, pentru rapirea celor trei jurnalisti, inselaciune in cazul "Volvo" si fraude in cauza "Foresta Nehoiu". Hayssam este judecat si pentru trecerea frauduloasa a frontierei de stat, alaturi de fratii acestuia, Mukhles si Mahmoud, si de omul de afaceri Mustafa Tartoussi.

31 iulie 2013 11:00
Modifică setările cookies