• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Omniasig a platit 287.500 euro urmasilor pilotului Adrian Iovan

Omniasig a platit 287.500 euro urmasilor pilotului Adrian Iovan

Omniasig a platit mostenitorilor pilotului Adrian Iovan suma asigurata in caz de deces, de 287.500 euro, prevazuta in polita pentru avionul implicat in accidentul din Apuseni de la finele lunii ianuarie. Aceeasi suma va fi achitata si mostenitorilor Aureliei Ion, a doua victima.

Potrivit datelor obtinute de Mediafax, referitoare la polita, suma asigurata in caz deces si invaliditate totala permanenta se ridica la 287.500 euro pentru fiecare membru al echipajului si pentru fiecare pasager.  Contractul de asigurare a fost valabil pentru perioada 13 mai 2013-12 mai 2014 si acoperea toate cele 16 avioane si elicoptere ale Scolii Superioare de Aviatie Civila, care a platit 160.020 lei pentru polita, incheiata in urma unei licitatii derulata pe www.e-licitatie.ro. 

Potrivit Codului Civil, mostenirea se cuvine sotului supravietuitor si rudelor defunctului, si anume descendentilor, ascendentilor si colateralilor acestuia, dupa caz. Descendentii si ascendentii au dreptul la mostenire indiferent de gradul de rudenie cu defunctul, iar colateralii numai pana la gradul al patrulea inclusiv.  

Pilotul Adrian Iovan si Aurelia Ion, studenta in anul V la Institutul Medico-Militar din Bucuresti, si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, la 20 ianuarie, intr-o zona din Muntii Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba. 


29 iulie 2014 13:17
Modifică setările cookies