• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
OMS: Epidemia de Ebola, urgenta de sanatate publica la nivel mondial

OMS: Epidemia de Ebola, "urgenta de sanatate publica la nivel mondial"

Epidemia de Ebola trebuie considerata o "urgenta de sanatate publica la nivel mondial", a afirmat vineri Organizatia Mondiala a Sanatatii, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Comitetul de urgenta al OMS considera "in unanimitate ca sunt reunite conditiile unei urgente de sanatate publica la nivel mondial": "Un raspuns international coordonat este esential pentru oprirea si regresul propagarii internationale a Ebola".

Epidemia de Ebola, care a provocat moartea a aproximativ 1.000 de persoane de la inceputul anului, este "cea mai importanta si cea mai grava" din ultimele patru decenii, a subliniat directoarea generala a OMS, doctorul Maragaret Chang. 

Ea a apreciat ca tarile din Africa de Vest afectate de epidemie - Liberia, Sierra Leone, Guineea si Nigeria - "nu pot face fata singure situatiei" si a cerut "comunitatii internationale sa le furnizeze sustinerea necesara". 

Comitetul a exclus impunerea unor restrictii privind calatoriile internationale sau comertul international. Dar a declarat ca "statele trebuie sa se pregateasca sa depisteze si sa trateze cazuri de infectare cu Ebola" si sa faciliteze evacuarea cetatenilor lor, in special a personalului medical, care a fost expus la acest virus.


8 august 2014 10:50
Modifică setările cookies