• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Omul de afaceri Nelu Iordache ramane in arest

Omul de afaceri Nelu Iordache ramane in arest

Omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat in stare de arest preventiv pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, ramane in detentie, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a respins, joi, recursul fata de prelungirea duratei masurii, informeaza Mediafax.

Pe 26 februarie, Tribunalul Bucuresti a prelungit cu 30 de zile, din 1 pana in 30 martie, masura arestarii preventive a lui Iordache, la propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Decizia Tribunalului a fost contestata de omul de afaceri la Curtea de Apel Bucuresti, care a respins joi recursul, hotararea fiind definitiva.
 
Surse judiciare au declarat joi, pentru Mediafax, ca procurorii DNA au extins ancheta in cazul lui Nelu Iordache, in urma unei plangeri facute de Banca Comerciala Romana privind o inselaciune de aproximativ 15 milioane de euro in legatura cu lucrarile la tronsonul de autostrada Nadlac - Arad.
 
Potrivit surselor citate, Iordache a fost dus miercuri la DNA pentru a-i fi adusa la cunostinta noua invinuire, de inselaciune asimilata faptelor de coruptie, si pentru a da o declaratie in acest sens.
 
Sursele citate au precizat ca Banca Comerciala Romana a depus o plangere in care a sesizat o fapta de inselaciune care ar fi fost comisa de Nelu Iordache in legatura cu lucrarile la tronsonul de autostrada Nadlac - Arad.
 
Avocatul lui Nelu Iordache, Catalin Dancu, a declarat pentru Mediafax ca exista o plangere a BCR depusa la DNA, dar, in opinia sa, este prematura, pentru ca in acest caz nu se poate pune problema unei inselaciuni. Dancu a aratat ca BCR il acuza pe Nelu Iordache ca nu a acoperit linia de credit deschisa de Romstrade pentru lucrarile la autostrada Nadlac - Arad. Potrivit avocatului, CNADNR trebuia sa plateasca firmei Romstrade facturile pentru lucrarile la tronsonul de autostrada, lucru care nu s-a mai intamplat din noiembrie 2012, dupa ce institutia a reziliat contractul.
 
Nelu Iordache, proprietarul Romstrade, este in arest preventiv din 2 decembrie 2012, fiind cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad. Procurorii anticoruptie il acuza pe Iordache ca, in calitate de administrator al firmei SC Romstrade SRL, ar fi schimbat, fara respectarea prevederilor legale, destinatia sumei de 25 de milioane de lei, bani incasati in vederea proiectarii si executiei lucrarilor la primul tronson din autostrada Nadlac - Arad, lucrare finantata in proportie de 85 la suta din fondul de coeziune al Uniunii Europene.

14 martie 2013 19:23
Modifică setările cookies