• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
ONU cere Vaticanului sa aduca in fata justitiei preotii pedofili

ONU cere Vaticanului sa aduca in fata justitiei preotii pedofili

Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului a cerut miercuri Vaticanului sa defere justitiei toti pedofilii din cadrul Bisericii, criticand atitudinea Sfantului Scaun din trecut, relateaza AFP. 

Comitetul cere Vaticanului "sa elibereze imediat din functie orice persoana suspectata de abuz sexual si sa defere cazurile lor autoritatilor judiciare competente la incheierea anchetelor si urmaririlor", transmite Mediafax.

Vaticanul acuza insa ONU de "deformarea" faptelor, intr-un raport "pregatit dinainte" si publicat la Geneva, foarte critic cu privire la comportamentul Bisericii Catolice fata de abuzuri pedofile, relateaza AFP. 

"Putem aproape sa spunem ca raportul (Comitetului ONU pentru Drepturile Copilului) a fost pregatit dinainte, inaintea intalnirii cu delegatia Sfantului Scaun", si-a exprimat indignarea monseniorul Silvano Tomasi, observator la ONU, la Geneva, intr-un interviu pentru radio Vatican. 

"Documentul (ONU) nu pare actualizat", a adaugat prelatul, dupa care a prezentat masuri adoptate de catre Biserica impotriva acestor abuzuri.

Este pentru prima data cand Sfantul Scaun este criticat atat de dur de catre un organ ONU.


5 februarie 2014 13:06
Modifică setările cookies