• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Opera din Viena va transmite spectacolele live, pe internet, din 27 octombrie

Opera din Viena va transmite spectacolele live, pe internet, din 27 octombrie

Prestigioasa Opera din Viena (Staatsoper) se lanseaza in difuzarea in direct pe internet a spectacolelor sale si va debuta in acest domeniu cu reprezentatia "Cavalerul rozelor", de Richard Strauss, pe 27 octombrie, informeaza AFP.

Contra unui tarif mediu de 14 euro, utilizatorii online vor putea de acum sa urmareasca reprezentantiile Operei din Viena in direct pe internet, ca si cum ar fi spectatori care si-au platit locul in sala sau la balconul de la Staatsoper.
 
Sistemul se va aplica si pentru alte 16 spectacole din sezonul 2013-2014, inclusiv pentru premierele programate, a precizat directorul general al Operei din Viena, Dominique Meyer, intr-o conferinta de presa.
 
"Vrem sa aducem opera direct in sufrageria familiilor, este un model democratic", a declarat Dominique Meyer.
 
Pentru un spectacol redifuzat, utilizatorii vor avea posibilitatea de a viziona o opera la cerere, pentru un tarif de cinci euro.
 
Toate spectacolele vor fi difuzate in HD (inalta definitie), cu ajutorul a trei echipe video echipate cu opt camere HD. Doua versiuni sunt propuse - una care prezinta un plan complet al scenei de la Staatsoper si o a doua, deja vizibila pe un ecran urias instalat in exterior, pe fatada cladirii, rezultat al unei regii semnate de echipa video coordonata de austriacul Christopher Widauer.
 
Prin intermediul unor aplicatii online, utlizatorii vor avea posibilitatea de a citi subtitrarile pentru spectacolele vizionate, mai intai in germana, engleza si coreeana, apoi si in alte limbi si, incepând din decembrie, chiar partiturile reprezentatiilor.

16 octombrie 2013 14:00
Modifică setările cookies