• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Oscar Pistorius a primit permisiunea sa calatoreasca in strainatate

Oscar Pistorius a primit permisiunea sa calatoreasca in strainatate

Un tribunal din Pretoria i-a permis campionului paralimpic Oscar Pistorius sa calatoreasca in strainatate, dupa ce a revizuit conditiile impuse pentru eliberarea conditionata a sportivului anchetat pentru uciderea prietenei sale, informeaza AFP.

"Decizia magistratului de a nu-i restitui pasaportul solicitantului pentru a nu calatori in strainatate a fost o eroare. Pasaportul acuzatului va fi remis avocatului sau. Acuzatul va avea permisiunea sa-l utilizeze in afara Africii de Sud", a declarat judecatorul Bert Barn, care a modificat considerabil hotararea luata luna trecuta de colegul sau, Desmond Nair. 

In pledoaria sa, Barry Roux, avocatul lui Pistorius, a sustinut ca atletul doreste sa-si recapete libertatea de miscare "nu pentru a pleca in concediu in Insulele Mauritius, ci pentru a-si castiga existenta", lasand sa se inteleaga ca sportivul s-ar putea reintoarce pe pistele de concurs. 

Pistorius a primit si pemisiunea de a se intoarce in locuinta sa, in care si-a ucis prietena cu focuri de arma trase dintr-un pistol de 9 mm, la 14 februarie.  "Acuzatia este foarte grava. Omorul este cea mai grava crima care poate fi comisa", a subliniat judecatorul, dar s-a ferit sa intre in miezul dosarului lui Pistorius, multumindu-se sa evalueze doar riscul ca acuzatul sa fuga.  Avocatii lui Pistorius au declarat ca sportivul se va intoarce la proprietatea sa, dar este putin probabil ca va locui acolo.

La 14 februarie, Pistorius si-a impuscat mortal prietena, fotomodelul Reeva Steenkamp, prin usa de la toaleta. El a sustinut ca a crezut ca in baia sa a intrat un hot, s-a speriat si a tras in usa toaletei. Acuzarea contesta ipoteza unui accident, considerand ca sportivul si-a impuscat iubita dupa o cearta.


28 martie 2013 16:56
Modifică setările cookies