• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Pakistanul a suspendat serviciile de telefonie mobila pentru a evita comiterea unor atentate

Pakistanul a suspendat serviciile de telefonie mobila pentru a evita comiterea unor atentate

Autoritatile pakistaneze au suspendat vineri serviciile de telefonie mobila in marile orase ale tarii avand ca scop sa impiedice comiterea unor atentate cu bomba in timpul sarbatorilor dedicate lunii sfinte Muharram, relateaza AFP.

Celularele sunt blocate in metropola economica Karachi (sud) si la Quetta, capitala provinciei instabile Balucistan (vest), intre ora locala 13.00 (10.00, ora Romaniei) si miezul noptii (21.00, ora Romaniei), a anuntat pentru AFP un oficial al Mobilink, cel mai mare operator de telefonie mobila din tara.
 
Ministrul de Interne Rehman Malik anuntase anterior suspendarea serviciilor cu scopul "de a asigura securitatea in timpul si dupa procesiunile" de Muharram, prima luna a calendarului musulman. Cu ajutorul telefoanelor mobile bombele pot fi declansate de la distanta.
 
Un atentat sinucigas, comis in timpul unei procesiuni a minoritatii musulmane siite si revendicat de catre talibanii pakistanezi, s-a soldat cu 23 de morti miercuri seara la Rawalpindi. Este vorba despre cel mai sangeros atentat comis in tara incepand din iunie.
 
De la inceputul anului, mai mult de 300 de siiti au murit in atentatele din Pakistan.

23 noiembrie 2012 13:09
Modifică setările cookies