• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Papa critica exploatarea domestica a copiilor

Papa critica exploatarea domestica a copiilor

Papa Francisc a lansat miercuri un "apel impotriva exploatarii copiilor prin munca domestica", un "fenomen regretabil, in continua crestere", indeosebi in tarile sarace si care afecteaza mai ales fetele, relateaza AFP.

"Exista milioane de minori, majoritatea fete, care cad victime acestei forme ascunse de exploatare, care include adesea si abuzuri sexuale, rele tratamente sau discriminare", a declarat Papa, in incheierea audierii sale generale saptamanale, in fata a 60.000 de persoane adunate in Piata Sfantul Petru.
 
Papa Francisc, care s-a exprimat cu ocazia Zilei Mondiale privind munca minorilor, si-a exprimat "dorinta aprinsa ca intreaga comunitate internationala sa poata lua masuri mai eficiente pentru a combate aceasta veritabila problema". "Este o adevarata sclavie!", a exclamat el.

"Toti copiii ar trebui sa poata sa se joace, sa studieze sa se roage si sa se dezvolte in propriile familii, intr-un mediu armonios, de dragoste si liniste: este dreptul lor si este datoria noastra", a afirmat el cu hotarare, subliniind ca "o copilarie linistita le permite copiilor sa priveasca cu incredere viata si viitorul". "Vai de cei care sufoca in ei elanul plin de bucurie al sperantei", a avertizat el.
 
Inaintea ultimei binecuvantari, in timpul catehezei, Papa a subliniat ca "Dumnezeu nu apartine niciunui popor", ca se adreseaza fiecaruia, "fara diferente", "chiar si celui care se simte indepartat, temator sau indiferent".
 
Amintind de prezenta diavolului in lume, dupa cum o face adesea, Papa, un tribun desavarsit, a cerut in doua randuri multimii sa repete alaturi de el "Dumnezeu este cel mai puternic": "Va rog, rostiti cu voce tare impreuna cu mine!".

13 iunie 2013 07:45
Modifică setările cookies