• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Papa Francisc a condamnat indiferenta lumii fata de soarta imigrantilor

Papa Francisc a condamnat "indiferenta" lumii fata de soarta imigrantilor

Papa Francisc a condamnat luni, in timpul unei vizite fara precedent la Lampedusa, "indiferenta" lumii fata de soarta imigrantilor, dintre care sute au murit in ultimii ani in Mediterana in cautarea unei vitei mai bune, relateaza AFP.

"Am pierdut simtul responsabilitatii fraterne, cultura buna starii ne face insensibili la strigatele altuia (...) duce la o globalizare a indiferentei", a declarat Papa Francisc I in timpul unei mese la care au participat peste 10.000 de persoane pe micul stadion al insulei siciliene.
 
"Imigranti morti in mare pe aceste vase care, in loc sa apuce un drum al sperantei, au mers pe un drum catre moarte", a deplans Papa la inceputul omeliei, comparand acest "gand care revine constant" cu "un ghimpe in inima care provoaca suferinta".
 
Papa a subliniat ca a fost informat recent de aceasta "tragedie" recurenta in Mediterana, motiv pentru care a hotarat sa vina la Lampedusa, in prima sa calatorie in afara Romei, pentru a se "ruga si a infaptui un gest de apropiere si, de asemenea, de a trezi constiintele pentru ca ceea ce s-a produs sa nu se mai repete".
 
El a facut un apel pentru a se "schimba concret anumite atitudini". "Noi nu mai suntem atenti la lumea in care traim, noi nu mai avem grija de ceea ce Dumnezeu a creat", a adaugat el.
 
In plus, Papa a exprimat "sincera sa recunostinta" si a transmis "incurajarile sale" celor 6.000 de locuitori din Lampedusa si Linosa, asociatiilor de binefacere si fortelor de securitate "care au aratat atentia lor pentru alte persoane aflate in calatorie catre ceva mai bun". "Sunteti o comunitate mica, dar oferiti un exemplu de solidaritate", a apreciat Papa Francisc.

8 iulie 2013 14:20
Modifică setările cookies