• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Papa Francisc indeamna la pace in mesajul sau de Craciun

Papa Francisc indeamna la pace in mesajul sau de Craciun

Papa Francisc a indemnat la adorarea si iubirea lui Dumnezeu, in mesajul "Urbi et Orbi", pledand pentru incetarea razboaielor si denunţand orice forma de violenţa, traficul de persoane si exploatarea copiilor, in faţa a zeci de mii de credinciosi adunaţi in Piaţa Sfantul Petru de la Vatican.

In prima binecuvantare apostolica "Urbi et Orbi" (adresata "orasului Roma si lumii") rostita de Craciun, Papa Francisc a invitat pe toata lumea sa caute pacea, sa spere la o lume mai buna si sa indeplineasca "datoria" de a purta grija de ceilalţi.
 
Seful Bisericii Catolice a adresat un indemn la pace: "Adevarata pace nu este un echilibru intre forţe aflate in opoziţie. Nu este de faţada, in timp ce in spate se ascund disensiuni si opinii contrare. Pacea este o obligaţie permanenta si este mult mai complexa, incepand de la darul lui Dumnezeu, de la harul pe care ni L-a dat prin Iisus Hristos. Razboaiele incheie si ranesc foarte multe vieţi".
 
Suveranul Pontif a denunţat conflictele din Siria, Irak, Republica Centrafricana, Republica Democrata Congo, Sudanul de Sud si din regiunea Cornul Africii, implorandu-L pe Hristos, "prinţul pacii", sa opreasca aceste conflicte. "Si sunt mulţumit ca astazi se alatura, in aceasta rugaciune pentru pacea in Siria, si credinciosii altor confesiuni religioase. Sa nu pierdem niciodata curajul rugaciunii, curajul de a spune: Doamne, adu pacea Ta asupra Siriei si asupra intregii lumi! Chiar si pe cei necredinciosi ii indemn sa doreasca pacea, deschizandu-si inimile, fie prin rugaciune, fie prin dorinţa, toţi uniţi pentru pace", a spus Papa Francisc, citat de site-ul UnioneSarda.it.
 
In acelasi timp, Papa s-a rugat pentru imbunataţirea situaţiei refugiaţilor si imigranţilor, denunţand traficul de persoane si exploatarea copiilor.
 
In Piaţa Sfantul Petru de la Vatican au fost prezenţi zeci de mii de credinciosi. Binecuvantarea apostolica "Urbi et Orbi" (adresata "orasului Roma si lumii") este acordata in trei ocazii speciale: in momentul alegerii unui papa, de paste si de Craciun. Binecuvantarea consta intr-o omilie rostita de Suveranul Pontif si o formula fixa, rostita in limba latina - o rugaciune pentru iertarea pacatelor si pentru invocarea milei lui Dumnezeu.

25 decembrie 2013 15:35
Modifică setările cookies