• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Papa Francisc nu judeca homosexualii, dar condamna lobby-ul gay

Papa Francisc "nu judeca" homosexualii, dar condamna lobby-ul gay 

Papa Francisc a condamnat lobby-ul gay de la Vatican, dar a afirmat ca nu el trebuie sa ii "judece" pe homosexuali, inclusiv in Biserica. Declaratia a fost facuta in cadrul unei confertinte de presa, relateaza AFP.

"Problema nu este de a avea aceasta tendinta, ci de a face lobby. Aceasta este problema cea mai grava, in opinia mea. Daca o persoana este gay si il cauta pe Domnul cu bunavointa, cine sunt eu ca sa judec?", a intrebat el. 

Este pentru prima data cand Papa tine o adevarata conferinta de presa. Destins, glumet, dar prudent, el a raspuns la toate intrebarile puse de aproximativ 15 dintre cei 70 de jurnalisti prezenti la bordul avionului ce se intorcea de la Rio de Janeiro la Roma, fara sa se eschiveze, uneori dupa pauze de gandire si foarte stapan pe sine. 

"Inca nu am vazut pe nimeni la Vatican pe a carui carte de identitate sa scrie gay. Se afirma ca exista. Catehismul Bisericii Catolice spune foarte clar ca nu trebuie marginalizate aceste persoane care trebuie sa fie integrate in societate", a spus Papa. 

"Cu privire la lobbyul gay, nu am gasit nimic. Lobbyurile nu sunt bune", a adaugat  el.

Intrebat cu privire la casatoriile intre persoane de acelasi sex si avort, carora Biserica li s-a opus cu fermitate, Papa a raspuns sec: "Stiti foarte bine pozitia Bisericii"..


29 iulie 2013 18:10
Modifică setările cookies