• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Papa Francisc si Benedict al XVI-lea vor avea o intalnire istorica sambata

Papa Francisc si Benedict al XVI-lea vor avea o intalnire istorica sambata

Papa Francisc se va intalni sambata cu predecesorul sau Benedict al XVI-lea, retras la Castelul Gandolfo in urma demisiei, ocazie cu care vor aborda numeroase provocari venite la adresa Bisericii Catolice, ceea ce va fi o premiera in istoria milenara a catolicismului, relateaza AFP.

"Cei doi barbati in alb" (Joseph Ratzinger continua sa imbrace sutana alba) se vor vedea departe de ochii presei, la Castelul Gandolfo, o resedinta pontificala situata in apropierea Romei.
 
Subiectele de discutie nu lipsesc pentru o Biserica de aproximativ 1,2 miliarde de credinciosi. "Noua evanghelizare", persecutiile impotriva crestinilor, reforma Curiei, contestarile, scandalurile financiare si sexuale sunt unele dintre problemele actuale ale Bisericii Catolice. Cei doi Suverani Pontifi vor trebui sa vorbeasca si despre "Vatileaks", scandalul scurgerii de documente confidentiale.
 
Inainte de a demisiona, Benedict al XVI-lea l-a asigurat pe viitorul papa de "supunere neconditionata" si a spus ca se va retrage din viata publica. El a anuntat ca il va asista pe succesorul sau la rugaciune si era pregatit sa-i ofere Consiliul.

21 martie 2013 19:55
Modifică setările cookies