• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Papa si-a numit secretarul personal la supravegherea Bancii Vaticanului

Papa si-a numit secretarul personal la supravegherea Bancii Vaticanului 

Papa Francisc l-a desemnat pe secretarul sau personal sa supravegheze Banca Vaticanului. Decizia este un semnal ca Suveranul Pontif doreste un control cat mai puternic in ceea ce priveste operatiunile institutiei de credit, a carei imagine a fost afectata in ultimii ani de scandaluri financiare.

Alfred Xuereb (55 ani), un prelat maltez, va controla doua comisii create de Papa pentru supravegherea bancii si structurilor economice si financiare ale Sfantului Scaun, a anuntat Vaticanul, citat de cotidianul New York Times. 

De la preluarea functiei in martie, Francisc a luat mai multe decizii pentru rezolvarea problemelor de la Banca Vaticanului.

Institutul pentru Lucrari Religioase (numele formal al bancii) este investigat de catre autoritatile italiene pentru ca exista suspiciuni ca ar fi fost implicat in activitati de spalare de bani.

Vaticanul a semnat un acord cu Italia referitor la schimbul de informatii financiare si bancare, iar Institutul pentru Lucrari Religioase si-a deschis un site si a inceput sa publice rapoarte financiare anuale, in incercarea de a creste transparenta.  Francisc a evocat in trecut chair posibilitatea inchiderii bancii, daca aceasta nu va putea fi refomata.


28 noiembrie 2013 17:12
Modifică setările cookies