• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Paracetamolul administrat in timpul sarcinii creste riscul de aparitie a deficitului de atentie la copii

Paracetamolul administrat in timpul sarcinii creste riscul de aparitie a deficitului de atentie la copii

Paracetamolul administrat in timpul sarcinii creste riscul de aparitie a deficitului de atentie/ tulburarii hiperkinetice (ADHD) la copii, a constatat o echipa de cercetatori, in urma unui studiu efectuat in Danemarca, informeaza dailymail.co.uk.

Aproximativ jumatate dintre femei iau medicamente analgezice in timpul sarcinii, mai ales impotriva durerilor de cap, iar cercetatorii au descoperit ca cele care iau paracetamol in aceasta perioada se expun unui risc mai mare cu o treime de a naste copii cu ADHD.
 
Acest risc este mai mare pentru femeile care iau analgezice pentru o perioada mai lunga in timpul sarcinii.
 
Echipa internationala de cercetatori care a efectuat studiul avertizeaza insa ca, desi rezultatele cercetarii sunt importante, acestea trebuie confirmare de cercetari ulterioare.
 
Paracetamolul, cunoscut ca acetaminofen in unele tari, poate actiona ca un "disruptor" hormonal in uter, interferand cu dezvoltarea normala a creierului.
 
Expertii din domeniul sanatatii publice sfatuiesc femeile insarcinate, care au nevoie de un analgezic pe termen scurt, sa ia paracetamol in doza cea mai mica, pentru perioada cea mai scurta de timp.
 
Sindromul ADHD desemneaza un spectru de probleme de comportament asociate cu tulburari de atentie, impulsivitate, agitatie si hiperactivitate.
 
Noul studiu a analizat informatiile referitoare la 64.000 de mame si copii din Danemarca, colectate intre 1996 si 2002, dupa ce parintii au raportat problemele de comportament intr-un chestionar.

25 februarie 2014 17:01
Modifică setările cookies