• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Audierea elevilor de la Liceul Bolintineanu se reia luni la Politia Capitalei

Audierea elevilor de la Liceul Bolintineanu se reia luni la Politia Capitalei

Audierea elevilor de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" va fi reluata luni, de la ora 10.00, la Politia Capitalei, nefiind planificate pentru weekend audieri in acest caz, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, Corina Paraschivescu.

Audierile incepute vineri se vor relua luni, de la ora 10.00, la Politia Capitalei, a spus purtatorul de cuvant. Informatia a fost confirmata, pentru Mediafax, de Bogdan Staicu.
 
Acesta declara, vineri seara, ca 17 dintre cei 20 de elevi care isi luasera angajamentul ca vor veni in cursul zilei la audieri s-au si prezentat, singuri, la Politia Capitalei.
 
Politistii au mers, vineri, la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", cu autocare, pentru ca 100 de elevi sa fie dusi la audieri, dupa sustinerea ultimei probe a bacalaureatului. In fata intrarii in curtea Liceului "Bolintineanu" erau zeci de parinti care isi asteptau copiii. Unii dintre parinti, nemultumiti ca politistii au venit la liceu pentru a-i lua pe elevi cu atocarul si a-i duce la audieri, i-au huiduit si au reclamat ca acestia fac un abuz. Totodata, la intrarea autocarului in curtea liceului au existat si altercatii intre parinti si politisti.
 
Cinci profesori din comisia de examen si 32 de profesori supraveghetori la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" au fost audiati luni la Politia Capitalei, in cazul suspiciunilor de frauda la proba de limba romana a examenului de bacalureat.
 
Directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala, Costica Varzaru, demisa luni din functie, a fost arestata preventiv pentru 29 de zile, marti, de Tribunalul Bucuresti, fiind acuzata de trafic de influenta in scopul fraudarii examenului de bacalaureat.
 
Sapte candidati la bacalureat de la Liceul "Bolintineanu" au fost eliminati din examen, dupa ce asupra lor au fost gasite dovezi care indica tentativa de frauda, "copiute, carti cu rezolvari, telefoane mobile", la proba de limba si literatura romana, a anuntat marti Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

6 iulie 2013 13:15
Modifică setările cookies