• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Parlamentul britanic a respins o interventie in Siria. Obama va decide potrivit intereselor americane

Parlamentul britanic a respins o interventie in Siria. Obama va decide potrivit intereselor americane

Parlamentul britanic a respins joi seara motiunea premierului David Cameron care apara principiul unei interventii in Siria ca raspuns la folosirea armelor chimice de care este acuzat Damascul, un vot pe care Guvernul s-a angajat imediat sa il respecte, relateaza AFP.

"Este clar ca Parlamentul britanic nu vrea o interventie militara britanica. Iau nota, iar Guvernul va actiona in consecinta", a declarat Cameron dupa aceasta infrangere, adaugand ca este "atasat respectarii vointei Camerei Comunelor".
 
Motiunea guvernamentala a fost respinsa de catre deputati 285 de voturi la 272.
 
Casa Alba a anuntat joi ca Barack Obama va lua o decizie in dosarul sirian potrivit intereselor Statelor Unite, in urma respingerii de catre Parlamentul britanic a unei motiuni asupra unei interventii impotriva Damascului, relateaza AFP.
 
"Statele Unite vor continua sa consulte Guvernul britanic, unul dintre aliatii si prietenii nostri cei mai apropiati", dar "deciziile presedintelui Obama vor fi ghidate de ceea ce este in interesul Statelor Unite", a declarat Caitlin Hayden, o purtatoare de cuvant a Consiliului National american pentru Securitate.
 
Obama "crede ca interese cruciale ale Statelor Unite sunt in joc si ca este necesar ca tarile care incalca reglementarile internationale privind armele chimice sa dea socoteala", a adaugat purtatorul de cuvant.

30 august 2013 07:50
Modifică setările cookies