• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Parlamentul bulgar a numit doi vicepremieri

Parlamentul bulgar a numit doi vicepremieri

Parlamentul bulgar si-a desfasurat joi sesiunea, in pofida unei noi tentative de blocare a lucrarilor parlamentare de catre manifestanti, si a nominalizat doi vicepremieri, relateaza AFP.

Daniela Boheva (fara apartenenta politica), directoare in ultimii zece ani a departamentului de relatii externe al Bancii centrale bulgare, a fost numita vicepremier responsabil de economie, fara a obtine portofoliu ministerial.
 
Ministrul de Interne Tvetlin Iovcev (fara apartenenta politica) a fost, de asemenea, numit vicepremier pentru afaceri interne si securitate.
 
Aproximativ 500 de manifestanti aflati in fataparlamentului au incercat sa blocheze pentru a doua zi consecutiv accesul deputatilor in cladire, aruncand cu rosii si castraveti si solicitand in continuare demisia guvernului prim-ministrului Plamen Oresarski.
 
O manifestatie similara a impiedicat cu o zi inainte desfasurarea sesiunii Parlamentului prin lipsa de cvorum si a crescut presiunea asupra sefului guvernului, confruntat cu o miscare de protest de la 14 iunie.
 
Valul de proteste zilnice la Sofia si in alte mari orase ale Bulgariei - dupa o prima serie de manifestatii uneori violente iarna trecuta - au fost declansate de nominalizarea la 14 iunie la conducerea Agentiei de securitate nationala (DANS) a unui deputat controversat, Delian Peevski. Acest magnat de presa in varsta de 32 de ani, cu legaturi la o banca puternica, este suspectat de activitati ilicite de catre opinia publica. Protestele s-au extins apoi asupra intregii clase politice, acuzata ca s-a lasat corupta de mediul de afaceri.

28 iunie 2013 07:42
Modifică setările cookies