• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Parlamentul European a aprobat Comisia Juncker

Parlamentul European a aprobat Comisia Juncker

Parlamentul European a aprobat Comisia Europeana, condusa de Jean-Claude Juncker, cu 423 de voturi "pentru", 209 voturi "impotriva" si 67 de abtineri.

Chiar daca discutiile au fost aprinse, Juncker fiind acuzat de dictatura si de lipsa de curaj, votul a fost unul previzibil, intrucat echipa luxemburghezului a beneficiat de sprijinul principalelor doua grupuri politice din Parlamentul European, PPE si S&D. 

Comisiile de specialitate din PE au avizat pozitiv, marti, candidaturile slovenei Violeta Bulc si slovacului Maros Sefcovici pentru Comisia Europeana, in urma unei remanieri decise de Jean-Claude Juncker, deschizand calea pentru organizarea votului de miercuri. 

Noua echipa a CE are un profil politic mai pronuntat decat al Comisiei in exercitiu a lui Jose Manuel Barroso, in conditiile in care printre membrii sai se afla trei fosti premieri (finlandezul Jyrki Katainen, letonul Valdis Dombrovskis si estonul Andrus Ansip), doi fosti ministri de Externe (olandezul Frans Timmermans si italiana Federica Mogherini) si doi fosti ministri ai Economiei (francezul Pierre Moscovici si daneza Margrethe Vestager). 

Comisarul desemnat de Romania este Corina Cretu, care a primit portofoliul Politica Regionala. Ea a primit aviz pozitiv din partea Comisiei REGI in urma audierii desfasurate la 1 octombrie.


22 octombrie 2014 13:55
Modifică setările cookies