• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Parlamentul European: Increderea in americani a fost zdruncinata de spionaj

Parlamentul European: Increderea in americani a fost "zdruncinata" de spionaj

Increderea europenilor in aliatul lor american a fost "zdruncinata" de recentele dezvaluiri despre operatiuni de spionaj, efectuate de NSA in strainatate, au avertizat luni eurodeputati aflati in vizita la Congresul american, transmite Mediafax.

"Nu este acceptabil, de exemplu, ca atat cancelarul (Angela) Merkel, cat si altii sa fie spionati timp de zece ani", a declarat  germanul Elmar Brok, presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul PE.

"Increderea este necesar sa fie reconstruita. Este necesar sa intelegem de ce au avut loc operatiuni de supraveghere atat de masive", a declarat Claude Moraes, un eurodeputat britanic.

Brok a declarat pentru AFP ca regreta faptul ca Washingtonul nu a spus "tot adevarul" atunci cand europenii au intrebat Statele Unite despre activitatile NSA, in vara, dupa primele dezvaluiri ale fostului consultant al acestei Agentii de informatii, Edward Snowden.

"Cred ca interceptarile administratiei germane efectuate de catre americani constituie o incalcare a legii germane", a mai spus europarlamentarul CDU.

Luni, Spania a cerut explicatii Statelor Unite cu privire la o presupusa supraveghere a zeci de milioane de apeluri telefonice.


29 octombrie 2013 09:45
Modifică setările cookies