• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Partidul conservator al lui Merkel obtine majoritatea absoluta in parlamentul Bavariei

Partidul conservator al lui Merkel obtine majoritatea absoluta in parlamentul Bavariei

Conservatorii cancelarului Angela Merkel au castigat duminica majoritatea absoluta a locurilor in Parlamentul Bavariei in cadrul unui scrutin regional, cu o saptamana inainte de alegerile legislative germane, conform sondajelor de la iesirea de la vot, citate de AFP, scrie Mediafax.

Astfel, aliatul liberal FDP al conservatorilor a obtinut doar 3,2 la suta, nereusind sa atinga pragul de cinci la suta pentru Parlamentul regional, conform sondajelor comunicate de televiziunile publice.
 
Uniunea crestina-sociala (CSU), ramura bavareza a Uniunii crestine-democrate (CDU) este creditata cu 48,7 la suta din voturi, iar social-democratii (SPD) au obtinut 20,5 la suta, in crestere fata de minimul absolut obtinut in Bavaria in 2008 (18,6 la suta), iar partidul Verzilor a obtinut 8,5 la suta, in usoara scadere.
 
Aliatul liberal al conservatorilor, atat la nivel regional cat si la cel national, ar obtine doar trei la suta din voturi, fiind in scadere cu cinci puncte, conform primelor estimari anuntate de posturile publice ARD si ZDF.
 
Consevatorii bavarezi, aflati la putere fara intrerupere de 56 de ani, ar obtine astfel majoritatea absoluta a locurilor in Parlamentul regional pe care au pierdut-o in 2008, ceea ce i-a fortat sa guverneze alaturi de liberali.
 
Acest triumf pentru ministrul presedinte in exercitiu, Horst Seehofer, este de asemenea o veste buna pentru Merkel cu o saptamana inainte de scrutinul legislativ national unde candideaza pentru un al treilea mandat.

16 septembrie 2013 10:02
Modifică setările cookies