• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Partidul populist Ukip, care vrea interzicerea imigratiei si iesirea Marii Britanii din UE, nu a reusit sa intre in Parlament

Partidul populist Ukip, care vrea interzicerea imigratiei si iesirea Marii Britanii din UE, nu a reusit sa intre in Parlament

Partidul populist britanic Ukip a esuat in incercarea de a obtine, joi, primul sau mandat in Camera Comunelor, in cadrul unor alegeri partiale intr-un fief conservator, la Newark, potrivit rezultatelor publicate vineri dimineata, relateaza AFP.

Partidul Conservator era favorit in scrutinul organizat in circumscriptia din centrul Angliei, sondajele plasand pe locul doi partidul lui Nigel Farage, care si-a confirmat cel putin statutul de formatiune care "strica cheful altora" si care va putea sa se laude ca a furat spectacolul.
 
Un semn al nervozitatii conservatorilor in fata pericolului reprezentat de Ukip este faptul ca premierul David Cameron a efectuat patru vizite in acest oras pitoresc si prosper, ai carui locuitori au asistat la defilarea a zeci de deputati conservatori in ultimele saptamani.
 
Robert Jenrick, in varsta de 32 de ani, a obtinut cu 7.403 voturi in plus fata de reprezentantul Ukip Roger Helmer, in varsta de 70 de ani, ales in Parlamentul European (PE) in 1999.
 
Nigel Farage depune de-acum eforturi sa gaseasca aliati pentru a forma un grup in PE. El discuta cu italianul Beppe Grillo, dar nu vrea "sa aiba de a face" cu Frontul National (FN, extrema dreapta) din Franta. Ukip a fost catalogat "xenofob" chiar joi de catre comisarul european insarcinat cu Concurenta Joaquin Almunia.

6 iunie 2014 09:21
Modifică setările cookies